dissabte, 12 de novembre del 2011

Campanyes electorals de les joventuts catalanes

Joves d'Esquerra Verda (JEV) Alternativa Jove (AJ)




Seguint l'estratègia electoral d'ICV d'apoderar-se dels indignats, els joves repeteixen en la paraula "democràcia", fent referència al moviment #15M, "DEMOCRACIA REAL YA". Insisteixen en les retallades tan en sanitat com en educació per demanar serveis públics de qualitat, i caracteritzen els polítics més mal valorats per l'esquerra (Mas, Duran, Rajoy). Malgrat no ser un video innovador ni especial, el missatge sembla que queda clar, semblant al de pirates.cat (idees en moviment i dibuixos).


Joventut d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC)


A diferència de JEV, les joventuts d'ERC aprofiten el video per agregar un eslògan de campanya. Malgrat que en el video no podem treure gaires conclusions, el missatge pot cal·lar bastant bé entre els joves sense adonar-se'n un. Crec que un dels problemes que té ERC és el seu vot jove, fàcil de manipular. No se sap on poden arribar aquests tipus de video però si una cosa es pot destacar és que les JERC són l'unica joventut que defensa la independència dels Paisos Catalans, sense complexos, i aquí és on poden aprofitar el vot jove independentista. Per mi el video és bastant senzill i poc treballat, però el missatge, l'esglògan i el cartell són molt bons.





Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) i Unió de Joves (UJ)

Per aquestes eleccions de moment no han tret video electoral, ja que no és el seu fort. Més encara tenint en compte que el seu últim video va tenir molta polèmica, criticat tan pel sector més espanyolista de Catalunya com sectors més conservador de CIU, mostrant una cartera disfrassada d'Espanya robant als catalans, en el marc del pacte fiscal.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=rbuF9CYzJkk
Això sí, ens presenta dos eslògans que continuen en la línia independentista.




"El pas definitiu" i "l´ultima i marxem". En una podem veure clarissimament una estelada, en l'altre unes bambes que podrien significar una metàfora d'adeu a Espanya. A més també podem apreciar "El futur de Catalunya". La primera foto és la campanya de les dos joventuts; la posició d'UJ respecte la sucessió no la tenim clara i per això el missatge no és tan clar com la campanya de les JNC, la segona foto, sense ningún complexe a l'hora de proclamar-se independentistes.



Joventut Socialista de Catalunya (JSC)

Tampoc han fet cap video per falta de diners, potser tampoc per falta de consens amb el PSC, que pateix una crisi interna bastant important. Si fem memòria, el video que van treure per les eleccions autonòmiques de l'any passat, va donar la volta el món. Els seus videos i campanyes sempre han sigut molt originals, una noia tenint orgasmes quan vota o l'increible home normal (supermontilla).
Video: http://www.youtube.com/user/jscatalunya?ob=5#p/a/u/2/pDGXMsmjYcE

Des de fa un temps tenen dos campanyes, abans actives, sobre les retallades, "amb l'educació no s'hi juga" i "amb la sanitat no s'hi juga". Tenen una pàgina al facebook amb 444 seguidors, però no l'actualitzen des de fa mesos, http://www.facebook.com/pages/CAT-sense-retallades/158688927525503
Si entrem a la seva pàgina web, http://www.jsc.cat/, només podem apreciar un esment a les eleccions generals, "20N, convocatòria, volem una sortida equitativa de la crisi". Res més, si algú troba alguna cosa que m'informi.


Maulets (joventuts de la CUP?) i Joves de SI

Les dos joventuts segueixen la "campanya" que estan fent els seus partits, com són la CUP i Solidaritat. No només demanen el vot nul o estelada sinó que també estan organitzant actes i campanyes per difondre el missatge.


http://www.jovesperlaindependencia.cat
http://www.maulets.org/


Joventuts Identitàries de Catalunya (JIC)

JIC són les joventuts de PxC, recentment creades el passat 8 d'octubre. De moment està en procés de construir-se i han tret el seu primer video coincidint amb campanya, tot i no ser del tot un video electoral sinó de recaptació de militants.



També tenen una pàgina de facebook amb 300 seguidors, http://www.jovesperlaindependencia.cat
http://www.maulets.org/


Nota: nngg no fa mai (casi mai) campanya per si sola, sempre amb el PP, per això no puc aportar informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada