divendres, 16 de desembre del 2011

Timeline i novetats Facebook


El 22 de setembre d’aquest any, a la conferència anual més important de Facebook (F8), Mark Zuckerberg va presentar el nou timeline, és a dir, un perfil completament renovat i que seria el resultat,  però també el principi, de tots els canvis que estem experimentant últimament a la xarxa social. Aquell mateix dia, a través de fb/developers (obert a tothom) ja es podia descarregar la nova biografia, com així li diuen, i des del passat 15 de desembre ja és obert a tothom d’una manera més fàcil tot i que no de forma predeterminada. S’enviarà una notificació a tots els usuaris per tal d’activar-lo, i tenen 7 dies per eliminar si volen alguna cosa de la cronologia o editar contingut i opcions. Passat aquest temps, i tal com han confirmat al blog oficial, automàticament s’activarà per a tothom.

El nou perfil vindria a ser un “landing page”, és a dir, una carta de presentació personal, amb una foto que pot ocupar fins a 720 pixel d’amplada i unes quantes opcions per exposar-te: música, amics, seguidors, fotos, canals externs, etcetera, amb uns quadres que estan al costat de la informació, per mi el punt més dèbil de l’actualització, poc visible i amb poca rellevància.
Sens dubte, el més innovador i important per mi és el FacebookCalendar, la línia temporal de la teva vida. A partir d’ara no caldrà baixar i carregar pàgines i pàgines per arribar a l’activitat de fa 2 anys, per exemple. Apart d’això, tots els estats i fotos els hi podràs canviar la data. D’aquesta manera, si penges ara fotos de petit, pots etiquetar-les al calendari en el moment que vas néixer, no és d’estranyar doncs, que la gent tingui activitat fa 30 anys quan encara no existia facebook.
Una de les altres característiques, encara que sembli una tonteria, és l’ús dels verbs. A part de poder actualitzar els estats com sempre, ara ens dona diverses possibilitats, com “sentit”, “llegit”, “escoltat” o “vist” entre d’altres. I d’altres que estan configurades i les has d’omplir, com “m’he tret el carnet de conduir”, “he perdut X kg de pes”, “m’he casat”, etc.
A més el timeline està totalment integrat amb Spotify, una de les novetats d’aquest any. A final de mes, Facebook s’encarregarà de fer una llista amb els artistes i cançons més escoltades. Una de les coses que encara no està oberta per a tothom (fase de proves) però sens dubte canviarà el rol de les xarxes socials, serà l’opció “add”. Un usuari podrà fer les seves pròpies sessions de música i els demés usuaris podran seguir-la en directe. També es podran fer conferències per càmera web (com una twitcam o com un hangout de google plus).
Tots aquestes novetats surten de forma ordenada i amb dos columnes i els pots seguir amb una línia i uns punts que apareixen al mig. Això és el que ha rebut de moment més critiques, perquè sembla bastant desordenat. Però jo sempre dic el mateix: Facebook té milers d’empleats treballant exclusivament per fer estudis de mercats i valoracions d’usuaris i abans de fer qualsevol canvi general, s’asseguren no bé, molt bé, que funcionen, per tant..”si ho fan és per alguna cosa”.
De moment, aquests canvis només són pels perfils personals, no per les pàgines. Ve acompanyat d’altres innovacions que pinten força bé. Actualització de feeds, fb traductor o noves mesures de seguretat i privadesa. Una altre implantació bastant important és amb Bling, els buscador i mapes de Microsoft. Ara per exemple, podem localitzar les fotos i els estats en un mapa general de cada usuari i posar l’opció “com arribar” als esdeveniments, a l’estil googlemaps.
Podeu veure el video oficial de presentació aquí: TIMELINE FACEBOOK
O bé l'explicació i notícia del blog oficial, newsfacebook

Si teniu qualsevol dubte us el puc intentar resoldre! gràcies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada