dimarts, 11 de gener del 2011

Ballon d'or

Primer de tot, i a referència de moltes critiques, crec que Mourinho és just guanyador del trofeu, principalment perquè ha guanyat el triplet amb l'Inter de Milà i continua consolidat al Madrid.
I pel que fa a la pilota d'or, siguem realistes. Al cap i a la fi, els que voten són jugadors i entrenadors. Messi és el millor del món, el més desequilibrant i el que millor juga, ha ficat 60 gols. Està clar que per nosaltres el guanyador hauria d'haver estat Xavi, per la seva trajectoria, però això la gent de fora el país no ho té tant present com nosaltres. Estem acostumats a veure els partits del Barça sencers, però la resta del planeta només si pot fixar en els gols de Messi, no en el desequilibri de Xavi o en els pases d'Iniesta. Jo no estaria desabut, hem fet un altre triplet, a sobre els tres de la cantera, que més volem.
No m'hauria semblat just que Iniesta hagués guanyat, perque l'any 2010 ha estat lesionat la majoria de la temporada. No trobo lògic premiar i qualificar un jugador per haver marcat un gol en la final.
Xavi porta 10 anys al primer equip del Barça, i en els últims anys ha aconseguit l'EuroCopa, el triplet (i més), un Mundial,...Realment el més just hauria sigut donar-li a ell, però que agoserat és dir això, si ni tant sols nosaltres sabem el significat de la paraula justícia.
Sens dubte, el trofeu dona molt que parlar. Ja no se sap quins criteris s'utilitzen per premiar o nominar jugadors. Només fico un exemple. Milito va ser designat millor jugador i golejador de la Champions per la FIFA, i en el mateix any, no ha sigut inclós en la llista dels 30 millors, coincidint, a sobre, amb l'any del triplet italià.




Marta, Mourinho i Messi, els tres comencem per M, igual que la Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada